Olivia

HAHA men där är ju jag!!

För att beskriva mig själv i ord så skulle jag nog välja; glad, kreativ, envis, aktiv, flummig och väldigt ambitiös. Jag är en tjej på 17 år som har ett enormt hundintresse. Jag bor själv med min hund Siri i en mellan stor källare med fin tomt direkt när man öppnar köksdörren. Det är nära skolan och det funkar bra med att ha Siri där. Hon trivs bra hos mig, många hundkompisar och får vara ute mycket, och är lös av den största delen så hon lever mycket fritt! 🙂 Hon verkligen lyser när hon får springa omkring i snön, – men det är ju lite läskigt när man sjunker ner i djupsnön 😛

Jag har så länge jag kunnat minnas haft ett väldigt stort intresse för hundar och inlärning. De första böckerna jag läste när jag precis blivit läskunnig var just faktaböcker om hundar och hundträning. 2011 gick min största önskan i uppfyllelse, då kom min första egna hund till mig. En Shetland Sheepdog (Siri).

Innan Siri kom så hade vi ju redan en hund, Sigge som är en Labrador. Och innan Sigge så har vi haft en annan Labrador, Bruno hette han. Han var en lavinhund och han var världens finaste hund man kan tänka sig! Han var en riktig familjehund 🙂 (Sigge finns kvar, men han bor bara hos mamma!)

Jag har alltid velat ha en egen hund. Helst en Schäfer eller Border Collie, dom är helt klart nr 1! Men även Vit Herdehund, Aussie, Husky, Golden Reteriver (gyllene), Welsh Corgi Cardigan. Och den absolut coolaste hundrasen jag vet är ju en Boston Terrier! Dom är så himla söta!

Men hursomhelst! Jag försökte med allt för att få en egen hund! Lånade massa slädhundar och träna agility med dom och lite lydnad endast för att visa att jag inte gav upp! Jag ängnade mycket tid hos en man som har ca 60 Alaskan Husky, var ute och gick med hans unghundar, hjälpte till att träna upp några valpar, lekte med valparna osv. Jag gjorde verkligen ALLT för att visa att jag klara av att ha hund. Och tillslut efter några år av tjat så föddes min skrutt! En Shetland Sheepdogtik i närheten av skolan jag gick på. Jag satt på skolan och kolla på valpar till salu, hitta en Schäfer i Kalmar, och 4 st Shetland Sheepdog valpar i Hallen. Jag ringde mamma och berätta om Sheltisarna och sa att jag ville dit. Hon sa – Farligt farligt, men härligt härligt!

Efter att jag fick Siri så har mycket förändras i mitt liv!Och tack vare Siri som vägrar lämna min sida är hundintresset nu mycket större.

Min nästa hund hoppas jag på att bli en Schäfer eller Border Collie, iaf en hund som passar till det som jag vill hålla på med. Och jag vill träna aktivt inom lydnad, agility, skydd, sök, viltspår och även spår! Men även drag som är något som jag alltid har varit fascinerad av! Men min största dröm är att ha min hund inom tjänsten som narkotikahund och även väktarhund. Det är en stor dröm, men man ska ju inte ge upp för de 🙂

För att komma i kontakt med mig, maila ; hundvalp_96@hotmail.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s